Kinder festival activiteiten voor kinderen tijdens de zomer 2023.

De zomer is in volle gang en dat betekent dat het festivalseizoen ook weer is begonnen! Maar niet alleen voor volwassenen zijn er tal van festivals om van te genieten, ook voor kinderen zijn er genoeg leuke kinder festivals te vinden. In deze blogpost delen we de leukste zomerfestivals voor kinderen.

Gepubliceerd op

kinder festival

De zomer is in volle gang en dat betekent dat het festivalseizoen ook weer is begonnen! Maar niet alleen voor volwassenen zijn er tal van festivals om van te genieten, ook voor kinderen zijn er genoeg leuke kinder festivals te vinden. In deze blogpost delen we de leukste zomerfestivals voor kinderen.

Kinder festival de Kinderparade

De Kinderparade is een jaarlijks terugkerend kinder festival dat speciaal gericht is op kinderen. Het festival maakt onderdeel uit van De Parade, een cultureel reizend festival dat al sinds 1990 bestaat. De Kinderparade is ontstaan vanuit de behoefte om kinderen ook te laten genieten van de bijzondere sfeer en activiteiten van De Parade.

Tijdens de Kinderparade kunnen kinderen genieten van verschillende voorstellingen, workshops en activiteiten. Er zijn bijvoorbeeld theatervoorstellingen, waarbij kinderen kunnen lachen, griezelen of meezingen met de acteurs. Ook kunnen kinderen meedoen aan workshops, zoals een circusworkshop waarbij ze leren jongleren, acrobatiek doen of op een eenwieler rijden. Daarnaast zijn er activiteiten waarbij kinderen zelf creatief aan de slag kunnen, zoals knutselen, tekenen of schilderen.

Een belangrijk onderdeel van de Kinderparade is ook de muziek. Kinderen kunnen bijvoorbeeld zelf muziek maken op een instrument of meezingen met een kinderkoor. Er zijn ook optredens van bekende kinderartiesten, zoals Dirk Scheele, Ageeth de Haan of Jeroen Schipper.

De Kinderparade is geschikt voor kinderen van alle leeftijden, van peuters tot tieners. Er zijn activiteiten en voorstellingen voor verschillende leeftijdsgroepen. Ook is er altijd wel iets te doen voor kinderen met een speciale interesse, bijvoorbeeld in dans, theater of muziek.

De Kinderparade reist langs verschillende steden in Nederland, waaronder Rotterdam, Utrecht, Amsterdam en Den Haag. Het festival duurt meestal enkele dagen tot een week, en vindt plaats in de zomermaanden. De locaties zijn vaak bijzonder en sfeervol, zoals een park, een plein of een stadstuin. Zo kunnen kinderen niet alleen genieten van het kinder festival zelf, maar ook van de mooie omgeving.

Al met al is de Kinderparade een uniek kinder festival dat kinderen de kans geeft om te genieten van cultuur, creativiteit en muziek. Het is een feestelijke en inspirerende ervaring voor jong en oud, die nog lang zal bijblijven.

Sprookjesfestival

Het Sprookjesfestival is een jaarlijks terugkerend evenement dat speciaal is ontworpen voor kinderen van 2 tot 12 jaar oud. Het kinder festival vindt plaats in verschillende steden in Nederland en brengt sprookjes tot leven in een magische wereld vol fantasie en verwondering.

Tijdens het kinder festival kunnen kinderen genieten van verschillende voorstellingen en activiteiten die allemaal draaien om sprookjes. Er zijn interactieve voorstellingen waarbij kinderen worden meegenomen in het verhaal en zelf de hoofdrol spelen. Ook zijn er voorstellingen waarbij professionele acteurs de sprookjes tot leven brengen.

Naast de voorstellingen zijn er ook workshops en activiteiten waarbij kinderen zelf aan de slag kunnen gaan. Zo kunnen ze bijvoorbeeld hun eigen sprookjesfiguren knutselen of meedoen aan een sprookjesachtige speurtocht door de stad.

Het Sprookjesfestival is een unieke ervaring voor kinderen waarbij ze worden ondergedompeld in een wereld vol magie en fantasie. Het kinder festival is niet alleen leuk voor kinderen, maar ook voor ouders en grootouders die samen met hun kinderen kunnen genieten van de sprookjesachtige sfeer en activiteiten.

Zomerfeesten in Nijmegen

De Zomerfeesten in Nijmegen zijn een geweldig festival voor gezinnen met kinderen. Het festival staat bekend om zijn kindvriendelijke karakter en biedt tal van activiteiten en optredens die speciaal zijn gericht op kinderen. 

Een van de hoogtepunten van de Zomerfeesten voor kinderen is de kinderrommelmarkt. Hier kunnen kinderen hun eigen spulletjes verkopen en hun ondernemerschap tonen. Het is een geweldige manier voor kinderen om hun eigen geld te verdienen en tegelijkertijd plezier te hebben.

Daarnaast is er ook een kinderdisco waar kinderen kunnen dansen op hun favoriete muziek. Het is een geweldige manier voor kinderen om hun energie kwijt te raken en plezier te hebben met andere kinderen.

Een andere activiteit die erg populair is onder kinderen is de speurtocht door de stad. Kinderen kunnen op zoek gaan naar aanwijzingen en puzzels oplossen terwijl ze de stad verkennen. Het is een geweldige manier om kinderen te laten kennismaken met de geschiedenis en cultuur van Nijmegen.

Naast deze activiteiten zijn er ook verschillende voorstellingen en optredens van artiesten speciaal gericht op kinderen. Deze optredens zijn leuk en interactief en zorgen ervoor dat kinderen zich niet zullen vervelen tijdens de Zomerfeesten.

Kortom, de Zomerfeesten in Nijmegen zijn een geweldig festival voor gezinnen met kinderen. Er is voor elk wat wils en kinderen zullen zich geen moment vervelen. Het is een geweldige manier om samen met het gezin te genieten van de zomer en alles wat Nijmegen te bieden heeft.

Kids ‘n’ Billies

Kids ‘n’ Billies is een jaarlijks kinder festival dat speciaal is ontworpen voor kinderen die van rock ‘n’ roll houden. Het kinder festival biedt een unieke ervaring voor kinderen om te genieten van live muziek, dansworkshops en verschillende activiteiten, waaronder een tattoo workshop. Het festival is een geweldige manier voor kinderen om te genieten van hun favoriete muziekstijl en om hun creativiteit te uiten.

Het kinder festival biedt een breed scala aan activiteiten die geschikt zijn voor kinderen van alle leeftijden. Van dansworkshops tot knutselactiviteiten, er is voor elk kind wel iets te doen. Kinderen kunnen deelnemen aan verschillende workshops om hun vaardigheden te verbeteren en nieuwe vaardigheden te leren. Er zijn ook verschillende activiteiten voor kinderen die graag willen spelen en plezier willen hebben, zoals springkussens, ballenbakken en andere speeltoestellen.

Een van de hoogtepunten van het kinder festival is de live muziek. Kinderen kunnen genieten van verschillende bands die live optreden op het podium. Het is een geweldige manier voor kinderen om te ervaren hoe het is om een live concert bij te wonen en om te dansen op hun favoriete muziek.

Naast de verschillende activiteiten en live muziek, is er ook een speciale kinderhoek waar kinderen kunnen spelen en knutselen. Hier kunnen kinderen zich vermaken met verschillende spelletjes en speelgoed terwijl hun ouders genieten van de muziek en andere activiteiten.

Kortom, Kids ‘n’ Billies is een fantastisch kinder festival voor kinderen die van rock ‘n’ roll houden. Het biedt een unieke ervaring voor kinderen om te genieten van live muziek, dansworkshops en verschillende activiteiten. Het is een geweldige manier voor kinderen om hun creativiteit te uiten en om nieuwe vaardigheden te leren.

Theaterfestival Boulevard

Het Theaterfestival Boulevard in Den Bosch is niet alleen een feest voor volwassenen, maar ook voor kinderen. Het kinder festival biedt namelijk een speciaal programma aan voor jonge bezoekers. Tijdens het festival kunnen kinderen genieten van verschillende voorstellingen en workshops die speciaal voor hen zijn ontworpen.

Een van de hoogtepunten van het kinderprogramma is de theaterworkshop. Hier leren kinderen hoe ze hun eigen theaterstuk kunnen maken en opvoeren. Ze krijgen tips en tricks van professionele theatermakers en kunnen hun creativiteit de vrije loop laten. Aan het einde van de workshop mogen ze hun zelfgemaakte stuk opvoeren voor hun ouders en andere festivalbezoekers.

Ook kunnen kinderen genieten van dansvoorstellingen tijdens het festival. Deze voorstellingen zijn speciaal ontworpen voor jonge kijkers en zijn vaak interactief. Kinderen kunnen meedoen met de dansers en worden zo onderdeel van de voorstelling.

Naast de workshops en voorstellingen zijn er ook nog andere activiteiten voor kinderen. Zo zijn er bijvoorbeeld poppentheater voorstellingen en kunnen kinderen meedoen aan een speurtocht over het festivalterrein. Ook zijn er verschillende kraampjes waar kinderen kunnen knutselen en tekenen.

Kortom, het Theaterfestival Boulevard in Den Bosch biedt een gevarieerd en spannend programma voor jonge bezoekers. Het is een geweldige manier om kinderen kennis te laten maken met theater en dans en hun creativiteit te stimuleren.

Dit zijn slechts een aantal voorbeelden van leuke zomerfestivals voor kinderen. Er zijn nog veel meer festivals te vinden waar kinderen van kunnen genieten. Het is een leuke manier om de zomer door te brengen en samen met het gezin te genieten van verschillende activiteiten en voorstellingen. Dus pak je agenda erbij en plan een dagje uit naar een van deze leuke zomerfestivals voor kinderen!

Wil je meer lezen over festivals lees dan de andere blogs op onze website.