De grootste festivals van Nederland

Nederland is een land dat bekend staat om zijn bruisende en diverse festivalcultuur. Van muziek tot kunst, van eten tot film, er is voor ieder wat wils. Hieronder vindt u een lijst van enkele van …

Gepubliceerd op

Nederland is een land dat bekend staat om zijn bruisende en diverse festivalcultuur. Van muziek tot kunst, van eten tot film, er is voor ieder wat wils. Hieronder vindt u een lijst van enkele van de grootste en meest populaire festivals in Nederland.

 1. Pinkpop
  Pinkpop is een jaarlijks muziekfestival dat sinds 1970 in Limburg plaatsvindt. Het festival trekt elk jaar meer dan 60.000 bezoekers en staat bekend om zijn brede scala aan muziekgenres, waaronder rock, pop, hip-hop en elektronische muziek. Enkele van de meest beroemde artiesten die ooit op Pinkpop hebben opgetreden zijn Pearl Jam, The Rolling Stones en Bruce Springsteen.
 2. Lowlands
  Lowlands is een muziek-, kunst- en cultuurfestival dat jaarlijks in augustus in Biddinghuizen wordt gehouden. Het festival biedt een breed scala aan activiteiten, waaronder optredens van internationale artiesten, comedy shows, filmvertoningen, lezingen en theaterstukken. Lowlands trekt elk jaar meer dan 60.000 bezoekers en is een van de grootste festivals van Nederland.
 3. North Sea Jazz Festival
  Het North Sea Jazz Festival vindt jaarlijks plaats in Rotterdam en is een van de meest prestigieuze jazzfestivals ter wereld. Het festival biedt een breed scala aan jazz- en bluesmuziek, evenals aanverwante genres zoals soul, funk en wereldmuziek. Enkele van de meest iconische artiesten die ooit op het festival hebben opgetreden zijn Miles Davis, Ray Charles en Prince.
 4. Mysteryland
  Mysteryland is een elektronisch muziekfestival dat sinds 1993 in Nederland wordt gehouden. Het festival trekt elk jaar meer dan 100.000 bezoekers en biedt een breed scala aan elektronische muziekgenres, waaronder techno, house, trance en dubstep. Mysteryland wordt gehouden op het Floriadeterrein in Haarlemmermeer en staat bekend om zijn spectaculaire podiumontwerpen en visuele effecten.
 5. International Film Festival Rotterdam
  Het International Film Festival Rotterdam is een jaarlijks filmfestival dat in januari wordt gehouden en meer dan 300.000 bezoekers trekt. Het festival biedt een breed scala aan films uit de hele wereld, waaronder speelfilms, documentaires en korte films. Het festival staat bekend om zijn avontuurlijke programmering en het ontdekken van nieuw talent.
 6. Amsterdam Dance Event
  Het Amsterdam Dance Event is het grootste clubfestival ter wereld en vindt jaarlijks plaats in oktober. Het festival biedt een breed scala aan elektronische muziekgenres, waaronder techno, house en trance, en trekt meer dan 350.000 bezoekers. Het festival biedt ook een conferentieprogramma met paneldiscussies, workshops en presentaties van toonaangevende professionals uit de muziekindustrie.

In Nederland zijn er nog talloze andere festivals die jaarlijks worden gehouden, van food festivals tot theaterfestivals en van carnaval tot Koningsdag. Met zijn diverse en bruisende festivalcultuur heeft Nederland voor iedereen wat te bieden.